Kræft


Kræft

Inden du får konstateret kræft

Du har gået en periode og følt, der var noget galt, måske følt en knude og har nu taget dig sammen til, at gå til din læge. Lægen har henvist til sygehuset, hvor der skal tages en biopsi, der kan gå op til 2 uger og der vil gå 10 dage inden du kan få svar på biopsien.

I dit hoved vokser allerede de frygteligste scenarier frem, er det kræft? skal jeg dø? hvad med min familie? skal jeg være sygemeldt længe?  kan jeg blive væk fra mit job så længe?

Jeg kan hjælpe med, at du bevarer roen og kommer ud af den negative tankegang.


Behandlingsgaranti

Når kræften er konstateret

Der er nu kommet svar tilbage på biopsien og det er kræft. Der kan nu igen gå nogle uger inden din behandling kan gå i gang. I den periode er du måske begyndt, at søge på nettet, spørge venner og bekendte. Alle steder får du oplysninger og beskrivelser af forløb, men du skal huske på, at ethvert kræftforløb er forskelligt. Det handler om din krop og dit forløb.

Jeg kan hjælpe med, at du bevarer roen, fokus og tænker positivt.

 

Operation, stråler og medicinsk behandling

Du bliver tilbudt behandling og bemærk, at det er et tilbud. Det er din krop og dit forløb, så det er en rigtig god ide, at tale tingene grundigt igennem med din familie, inden du tager en beslutning. Enhver påvirkning af kroppen har konsekvenser mange år frem.

Jeg fraråder ikke sygehusets behandling, men som supplement kan jeg tilbyde, at støtte din krop og din mentale sundhed i forløbet. Vejlede i vitaminer og mineraler, der støtter din krop, så du kommer nemmere igennem forløbet.

 

Når din behandling er afsluttet

Du har sikkert sat et stort X i kalenderen den dag dine behandlinger er afsluttet. Det er en dag du ser frem til med glæde og det skal fejres, at du nu er færdig. I en periode derefter rider du på denne bølge af glæde og frihed.

Men mange oplever derefter, at de falder ned i et hul, som ligner en depression. Hvorfor nu det? Du har følt dig i trygge hænder under behandlingen. Du er blevet fulgt på tæt hold af læger, sygeplejersker via samtaler, blodprøver, scanning, genoptræning osv. Pludselig skal du selv holde modet oppe og kommer måske i tvivl om du er helt rask…var der ikke mere i kroppen? mærker jeg ikke en lille knude?

Fortsæt de gode tiltag, du har bygget op under dit forløb mht. motion, kost og positive aktiviteter for dig selv. Det betyder noget, at krop, psyke og følelser er i balance, hvis du skal holde kræften fra din krop.

Læs f.eks. her om vigtigheden af syre-base balance i kroppen i forhold til rigtig mange sygdomme

De pårørende

Tro endelig ikke, at de negative tanker kun foregår i patientens hoved. Sørg for, at lukke hele familien ind i forløbet, tal med børnene på det niveau og den alder de er. Mindre børn skal ikke have flere oplysninger end de kan håndtere, oftest kommer de selv og spørger om mere information, når de er klar. Det kan være hårdt, at se sin elskede kone eller mor være så syg. Der følger helt sikkert også flere pligter og opgaver med, at have et familiemedlem, der er syg. Især, hvis mor altid bare har klaret det hele.

Pårørende har også brug for, at blive afbalanceret og få ro på tanker og følelser. og ikke mindst, at få talt med andre i samme situation. Børn kan få mareridt, ondt i maven, have svært ved, at følge med i skolen osv. Jeg tager hånd om hele familien.

 

Min baggrund

Jeg har selv haft brystkræft i 2000 og 2005 og været pårørende til kræftpatienter.

Som følge deraf meldte jeg mig som vejleder for de brystopererede på Fyn, hvor jeg virkede i 10 år. Der har jeg haft rigtig mange samtaler med både kræftpatienter og deres pårørende.

Allerede 5 dage efter jeg blev opereret, hvilket var et frygteligt chok for mig, kørte min mor mig til en kinesiolog, der har været min uvurderlige støtte i hele forløbet. Jeg fik styr på mine tanker, følelser og fik hjælp til mineraler og vitaminer, der kunne styrke min krop.